Hoppa till huvudinnehåll
27 oktober 2022

Doktorandutbildningsdagen vid LTH ägde rum den 29 september, på engelska Doktorandwebben kan du läsa mer om presentationerna.

17 oktober 2022

Ängelholm håller nu på att planera för vetenskapsveckan, den 20-24 mars 2023. Under åtta år har doktoranderna träffat elever från mellanstadiet till gymnasiet i Ängelholm. Hundratals möten har ägt rum och de har varit mycket uppskattade bland såväl elever som doktorander.

25 mars 2022

Från och med den 9 februari 2022 avvecklades flertalet av regeringens och Folkhälsomyndighetens beslutade restriktioner gällande covid-19 pandemin.

25 februari 2022

Jag hoppas att vi kan vara extra måna om varandra i dessa orostider och vara uthålliga tillsammans. Det skriver LTH:s rektor Annika Olsson i en hälsning till studenter och medarbetare som berörs av angreppet på Ukraina.

10 januari 2022

LTH-forskarna Carmelo D’Agostino och Lea Fünfschilling har fått European Research Council (ERC) Starting Grant för forskning om automatiserade fordon och innovations- och kunskapsdynamik.

27 december 2021

Urban arkitektur, dynamiska styrsystem och hållbar tillväxt är i fokus när LTH utser hedersdoktorer för 2022. Dana Cuff, John C. Doyle och Nils Hannerz är de nya hedersdoktorerna.

30 november 2021

Ytterst handlar det om att skapa en öppen och kreativ miljö som attraherar studenter och forskare, och där alla kan förverkliga sin potential. Efter att ha deltagit i arrangemang som belyser att fler kvinnor än män idag lämnar akademin efter doktorsexamen – och att det därmed är svårare för LTH att rekrytera kvinnor som lärare och professorer – [...]