Hoppa till huvudinnehåll

30

September

Lördagsöppet på Vattenhallen - tillsammans med ForskarFredag!

ForskarFredag på Vattenhallen
Tid: 2023-09-30 12:00 till 17:00 Barn- och ungdomsevenemang

Nyfiken på vetenskap? Välkommen till oss!

På Vattenhallen Science Center finns det mycket att upptäcka. Se en spännande show på stora scenen, utforska våra 5 interaktiva utställningar, prova experimenten i röda korridoren och gå på visning i planetariet.

FORSKARFREDAG I VATTENHALLEN

Den här lördagen har Vattenhallen gratis inträde och är en del av vetenskapsfestivalen ForskarFredag! Vi erbjuder möten med forskare och experiment och aktiviteter inom olika vetenskapsfält.  

Två spännande forskare är på plats!
Paleontologen Johan Gren berättar om fossiler och sin dinosaurieforskning på stora scenen kl 13.

Forskaren Per Wilhelmsson från Sydvatten visar spännande vattenprover i ett 3d-printat mikroskop som tillgängliggör avancerad mikroskopteknik och kan användas för miljöbevakning av sjöar och andra svenska vatten!

Festivalen ForskarFredag skapar mötesplatser där forskare och allmänheten kan träffas och föra dialog om forskning. Dels för att forskare ska få möjlighet visa upp sin forskning och visa hur det är att jobba som forskare, dels för att en nyfiken allmänhet ska få möjlighet att lära sig mer och få upp ögonen för högre utbildning och vetenskap.  

PLANETARIET

Planetariet har visningar kl 14 samt 14.45, biljetter köps separat i vår webshop eller i kassan. Rekommenderad ålder från 5 år. Se vilka visningar som ges den här helgen på vår hemsida Planetarievisningar.
On Sundays at 13.00 we offer a show in English in the planetarium. To find this weekends' show, go here.

Missa inte att gå en guidad visning i vår utställning om Tarmkanalen! Gratisbiljetter delas ut i kassan, begränsat antal platser - först till kvarn. 

Varmt välkomna till oss!

Vattenhallen Science Center
Öppettider för allmänheten under hösten: lördag - söndag och under skollov, kl 12-17 
Vattenhallens biljettshopOm händelsen
Tid: 2023-09-30 12:00 till 17:00

Plats
Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1, Lund

Kontakt
kontakt [at] vattenhallen [dot] lu [dot] se