LTH Colloquium – Välkommen på AfterWork!

Med start i april 2022 är alla anställda på LTH välkomna till LTH Colloquium, ett evenemang med och för oss som jobbar på LTH. Evenemanget består av två delar och inleds med en spännande föreläsning av en LTH-forskare, följt av en afterwork med mingel. Här kan du ta del av vårens program.

– Publicerad den 12 april 2022

Välkommen på AW!

Föreläsningarna äger rum i Kårhusets aula och är på engelska. Efteråt är du välkommen till Fakultetsklubben för mingel, alkoholfri dryck och tilltugg. För dig som vill köpa öl eller vin, kommer det finnas möjlighet till det. Föreläsningarna börjar 16:15 och minglet vid 17-tiden. Välkommen att droppa in på föreläsningen, minglet eller både och. Anställda från andra delar av universitet får också komma!

Program – datum och teman

  • 5 maj: Biomechanics of musculoskeletal tissues for healthy aging
  • 2 juni: AI and Society: Governance, transparency and trust

5 maj: Biomechanics of musculoskeletal tissues for healthy aging

Muskel-skelettsystemet gör det möjligt för oss att röra våra kroppar. Vad händer när vårt skelett, våra leder eller senor blir gamla och mer känsliga för skador? Den här presentationen kommer att dyka ner i hur struktur, sammansättning och mekanisk prestanda hänger ihop, och hur man kan åldras hälsosamt.

2 juni: AI and Society: Governance, transparency and trust

Hur uppfattar människor sin relation till AI-system och vad säger framväxande lagstiftning och etiska riktlinjer? Genom att studera liknade frågeställningar i olika fält — konsumenters perspektiv på digital datainsamling, bröstradiologers möte med datorseende inom mammografi, och hur offentlig förvaltning vill använda AI i sitt välfärdsuppdrag — visar Stefan Larsson på några av nyckelutmaningarna för hur AI tillämpas i samhället.

För eventuella frågor om LTH Colloquium, kontakta Linda Larsson, linda.larsson@lth.lu.se.


Science After work på Medicon Village

Du är även varmt välkommen till Medicon Villages AW-koncept som startar den 21 april. 

Tanken är att det ska vara ett öppet och inspirerande forum för studenter, forskare och medarbetare som har ett intresse för life science-sektorn. Ambitionen är att skapa en informell mötesplats där innovatörer, entreprenörer och forskare kan mötas. 

Program den 21 april, med start 16:30

Välkomstskål av värden Medicon Village och Miltenyi Biotec, följt av en 15-minuters presentation av gästföreläsaren Fábio Rosa, medgrundare och forskningschef på Asgard Therapeutics, om ämnet ”Reprogramming is the next leap forward in cancer immunotherapy”.

  • Plats: Bar Inspira, Medicon Village, Scheeletorget, Lund.
  • Mat och dryck: Bar med snacks och öl/vin (med eller utan alkohol)
  • Musik: Av DJ Amarillo
  • Frågor: info@mediconvillage.se

Information om Science After Work (Medicon Village webbsida)